Flere i Bergen installerer solceller for å støtte klimaet

Solcellepaneler er en lur ting man kan gjøre for å redusere strømkostnader, senke miljøavtrykket man setter med hjemmet sitt, og få en rekke andre fordeler. Nå som sola har stått på så sterkt i begynnelsen av sommeren, så er det flere og flere i Bergen som installer solcellepanel. 

Den økte solmengden er helt klart en av hovedgrunnene til at så mange tilkaller elektriker Bergen for å installere solceller, siden de da føler at det er mer å spare på det. Men elektrikeren sier selv, som vi skal se nedenfor, at det også kan lønne seg å ha solpanel selv om det ikke er så mye sol. 

For å finne ut mer om denne økte interessen Bergenserne viser for solceller og klima, så gikk jeg til et av de lokale firmaene for å finne ut mer om hvorfor denne tendensen er på vei opp.

Reduser, eller til og med fjern strømkostnader

Ifølge elektrikerfirmaet Bergen elektro og varme så er det ikke absolutt nødvendig å ha sol for at man skal kunne produsere egen strøm med solpaneler. Selv om man bor et sted hvor det ofte er overskyet, så får som regel disse områdene også et par timer sol om dagen i snitt.

Mens det er sant at solfylte dager produserer mest strøm, så vil man fortsatt trekke ut energi fra de få solstrålene som trenger gjennom skyene. Uttynnet sollys kan fortsatt bidra godt med strømforsyningen til hjemmet, og kan som regel skape 10-20% så mye energi som på solskinssdager. 

Støtter klimaet

Solkraftsystem gjør det mulig for oss å få ren energi fra solen. Å installere solceller på taket ditt hjelper til med å bekjempe drivhusgasser, og det senker vår felles avhengighet av fossilt brennstoff. 

Vanlig strøm kommer som regel fra fossile brennstoffer som kull og naturgass. Man må brenne disse for å få strøm fra dem, noe som slipper ut de skadelige gassene som skitner til lufta og havene våre. Flere Bergensere har begynt å ta mer ansvar for å motvirke dette, og har blant annet gått for å kun få den kjøpte strømmen sin fra selskap som tilbyr vannkraft. Så setter de mest ekstreme av innbyggerne opp en drøss med solceller på taket sitt i tillegg. 

Flere og flere i Bergen tar altså tak for å støtte klimaet, og sparer til og med penger på det. Dette synes de er helt innafor.