Hvorfor så ulike fagfolk som arkitekter, elektrikere, og marinbiologer søker CV hjelp

Å skrive sin egen CV kan uten tvil være et av de prosjektene som frister aller minst når det kommer til jobbsøk. Hva er det som bør være med? Hva må absolutt ikke være med? 

Ja, man vet kanskje hva som bør være med og ikke etter å ha lest utallige guider om temaet, men betyr det at man kommer til å få skrevet en knallgod CV som på beste måte fremviser ens kompetanse? 

Det enkle svaret på dette spørsmålet er nei. Å skrive en god CV oppleves som vanskelig for mange, og det tar som regel mye tid. Noen får det til, men for andre kan det være et bedre alternativ å søke CV hjelp. Man må som regel betale for det, men det er en investering som vil kunne fortsette å gi resten av livet, og det er en mulighet som flere og flere velger. 

Hva som stopper folk fra å søke CV hjelp

“Men jeg er lege,” sier du kanskje. Eller arkitekt, eller elektriker, eller marinbiolog. “Hvordan skal noen andre få til å skrive en god CV for meg, med mindre de også er lege og kan akkurat det samme som meg?” Så bra du spør! Nedenfor skal du få noen svar på hvorfor fagfolk fra alle disipliner og spesialiteter søker CV hjelp. 

Du trenger ikke å bygge huset ditt selv, og heller ikke CVen

Så klart du kan snekre opp huset ditt selv; det er jo du som skal bo der og dra stolthet av å kalle det “mitt hus.” Men igjen så kan det ta noen år og enormt mye innsats, så hvorfor ikke bare leie inn et byggefirma som kan kvalitetssikre huset på en brøkdel av tiden? 

Det samme gjelder for CV hjelp. Så klart du kan skrive CVen din selv; det er jo du som skal ha den og bruke den til å selge deg inn hos en bedrift. Men igjen så kan det ta en del tid, og hvor mange av oss er det som har fått grundig opplæring i hvordan man skriver en ikke bare god, men en utstående CV? Svært få. 

En snekker må ikke være ekspert på din jobb for å bygge huset ditt, kun sin egen

Ville det ikke vært rart om en lege bestemte seg for at han kun skulle hyre inn snekkere som var akkurat like god på hjerneoperasjoner som ham selv? Jo, en snekker trenger da vel ikke å operere hjerner for å bygge et fabelaktig hus. Han fokuserer bare på de prinsippene som bringer ham suksess i yrket sitt. 

På samme måte, ville det ikke vært rart om legen bestemte seg for at han kun skulle hyre inn leger til å skrive CVen sin? Naturligvis er det mulig, men hvordan vet han at de andre legene han kjenner faktisk er flinke til å skrive CVer? Ikke alle har disse forbindelsene tilgjengelige. 

Grunnen til at fagfolk fra så ulike yrker som snekring, medisin, og marinbiologi søker CV hjelp, er at de stoler på at CV-skribentene kjenner til prinsippene for gode CVer bedre enn dem selv. Det er jo en fordel om de kan en del om yrket, og de fleste forventer at skribenten har hjulpet mange innen samme yrke fra før. Men når det kommer til yrket i seg selv, så trenger ikke skribenten å være ekspert i det for å skrive en god CV for fagpersonen.