Lurer du på hvorfor man bør undersøke havene? … Poeng av dens betydning vil gjøre det klart!

Jorden er en skatt av forskjellige ressurser der hvert naturlige element i det bidrar til livene våre. En slik viktig ressurs er havene. Ocean har en tendens til å dekke nesten 70% av jordoverflaten og spiller en viktig rolle i eksistensen av liv på jorden. Det er mange fordeler med havet og fenomenet knyttet til det. Det gjør det nødvendig å sikre at forskningen knyttet til forskjellige aspekter av den foregår for å sikre riktig forvaltning og vedlikehold av denne ressursen.

Dessverre er forståelsen for mange mennesker begrenset når det gjelder fordelene av havet. Det kan være en faktor fordi du kan forsømme havene som et viktig forskningstema.

Nedenfor er noen av de mange pekepinnene som tydelig indikerer havets betydning og hvordan noen form for skade kan påvirke oss alvorlig. på lengre sikt.

Det hjelper oss å puste

undersøkelser
Det kan ikke være tvil om at havet er et hjem for mange organismer, og en kategori av det er det av planteplankton. Disse små plantelignende organismer er ansvarlige for å produsere omtrent 50% av det totale oksygenet på jorden. Deres evne til å fange sollys og klorofyllen de inneholder, gjør at fotosyntese kan finne sted, som til slutt frigjør oksygen som biprodukt. Og uten oksygen kan vi ikke puste. Derfor er det avgjørende å sikre at habitatene til disse organismene ikke hindres, og at fotosyntese fortsetter å finne sted som et naturlig fenomen.

Det hjelper til med å regulere klimaet 

Det kan ikke nektes at havet fungerer som en av de betydningsfulle globale klimaregulatorene. Det gjør det på mange måter, som om det absorberer varmestrålingen fra solen og deretter sender det videre mot nord- og sørpolen gjennom havstrømmene. Den regulerer også konsentrasjonen av CO2 ettersom den absorberer, lagrer og frigjør klimagassene på forskjellige måter og steder, og regulerer dermed klimaet.

undersøkelser
Matkilde

Ocean fungerer også som en viktig matkilde for ting som fisk som konsumeres i mange husholdninger over hele verden. Bortsett fra fisk, er det også andre spiselige skapninger som blir spist av mange mennesker. Tang er nok en sunn matvare rik på næringsstoffer som vi får fra havet. På grunn av økende press på matproduseringskildene og de relaterte ressursene på grunn av økningen i befolkning, har betydningen av å opprettholde haven en ekstra betydning, da det kan tjene som en alternativ bærekraftig matkilde.

Rik på biologisk mangfold

undersøkelser
Havet er hjemsted for mange forskjellige flora- og fauna-arter som vi må beskytte mot skade som kan være forårsaket av mangel på riktig vedlikehold og forvaltning av havene . Dette faktum gir ytterligere den største viktigheten av forskning om havet for å sikre at det opprettholdes i best mulig tilstand som beskytter hver art som lever i det.